Asset 10@4x

Szaniterek: a fürdőszobánk nélkülözhetetlen kellékei

A szaniterek minden otthonban, közintézményben, épületben megtalálhatók. Ezek azok a berendezések, amelyek elengedhetetlenek a mindennapos higiéniához, hiszen nélkülük nem tudnánk fürdeni, tisztálkodni vagy egy pohár vizet meginni a csapból.

Korábbi cikkünkben a ceglédi fürdőszoba szaküzletet mutattuk be. Elmondtuk, hogy hol van a bemutatótermünk, és hogy miért érdemes ellátogatni hozzánk. Ezúttal a szaniterekről esik szó. Eláruljuk, hogy mi tartozik a szaniterek közé, és miért érdemes a régi darabokat, új, modern kivitelre cserélni.

Mik azok a szaniterek?

A szaniterek minden otthonban és épületben megtalálhatók. Nincs olyan nap, hogy ne használnánk többször is ezeket eszközöket, hiszen elengedhetetlenek a személyes higiéniához. A szaniterek közé tartozik például

  • a vécécsésze,
  • a mosdó,
  • a mosogató,
  • a kézmosó,
  • a zuhanykabin,
  • a fürdőkád,
  • a csaptelep,
  • sőt még a bidé is.

Ezek a berendezések tehát elhagyhatatlan elemei otthonunknak, jobban mondva a fürdőszobánknak (és egy kis része a konyhának). És mivel rendszeresen használjuk is a szanitereket, ezért fontos, hogy megbízhatóak, esztétikusak és egyúttal hatékonyak is legyenek.

szaniterek csap

Több, mint egyszerű tárgy

A szaniterek nemcsak a mindennapos használatuk miatt fontosak, ennél sokkal nagyobb szerepet töltenek be mindennapi életünkben. Lássuk, hogy miért érdemes ezekre nagy hangsúlyt fektetnünk, ha építkezünk vagy fürdőszoba felújítást tervezünk.

Sokat számít a megjelenés

A szaniterek nagyban meghatározzák az adott helyiség hangulatát, és ezzel együtt az általános közérzetünket is. Fontos az összhang, ezért nem mindegy, hogy mennyire harmonizál a kézmosó a zuhanyrózsával, vagy a mosdó a káddal és a vécécsészével. Stíluskavalkád helyett érdemes színben és dizájban is összeillő darabokat választanunk.

Gazdaságos vízhasználat

A modern szanitereket úgy alakítják ki a gyártók, hogy minimalizálják a vízfogyasztást, miközben mindezt felhasználóként mi szinte észre se vegyük napi használat során. A megtakarítás azonban a vízszámlánkon jelentkezik. De hogyan érik ezt el? A vécék esetében például olyan öblítéses rendszereket használnak, amelyek kevesebb vizet fogyasztanak, mégis ugyanolyan hatékonyan tisztítják a vécét, mint a hagyományos társaik.

Könnyen karbantartható

A modern szaniterek mellett szól az is, hogy egyszerű a karbantartásuk, könnyebb a tisztításuk is. A felületükön kevésbé tapad meg a kosz és a vízkő, de amennyiben mégis megjelenik a szennyeződés, az eltávoltítása szinte gyerekjáték. A bevonatok és speciális anyagok ellenállnak a vízkőnek és egyéb lerakódásoknak, így hosszabb ideig megőrzik a szépségüket.

Viszlát baktériumok!

Sőt! Ma már olyan szanitereket is beszerezhetünk, amelyek felülete antibakteriális bevonattal rendelkezik, így durva fertőtlenítőszerek nélkül is higiénikus marad a fürdőszoba. Ez nagy előny lehet például a kisgyermekes családoknál, ahol fontos a baktériummentes környezet.

szaniterek mosdo

A legtökéletesebb kényelem

Ha a fürdőszobáról van szó, akkor a vécé bizony hangsúlyos szerepet kap. Ez nem véletlen. Valljuk be, elég sok időt töltünk itt, olykor a telefonunkat nyomkodva, olykor a gondolatainkba mélyedve. Egy kényelmes, esztétikus és funkcionális illemhely ezért igazán barátságos lehet a mindennapokban. Mint jelenet ez pontosan?

Függeszteni, vagy nem függeszteni?

Ideje felfüggeszteni maradi álláspontunknak, miszerint egy vécének már nincs hova fejlődni. És ezt a felfüggesztést most szó szerint vehetjük! A modern vécécsészék többsége ma már függesztett kivitelben készül. Ez nem véletlen: ez a típus ugyanis higiénikusabbnak mondható a hagyományos változathoz képest. A magyarázat egyszerű: mivel a vécének nincs lába, nem érintkezik a földdel, azaz nincsenek rejtekhelyek ahol a por és a kórokozók megtelepedhetnének. Ráadásul a láb hiányában a vécé alatti terület rendkívül könnyen tisztítható, hiszen egyszerűen hozzáférünk a kényes területhez. A függesztett vécék emellett esztétikusabbak és modernebbek is, mint a hagyományos társaik és tágasabb térhatással ajándékozzák meg mellékhelyiségünket. 

Volt szag, nincs szag

A vécéhelyiségek vagy fürdőszobák kardinális kérdése a szagok eltávolítása. Minél előbb tűnnek el a kellemetlen illatok használat után, annál jobb. Erre ma már többféle megoldás is létezik, ilyen például a nyomólapokba „rejtett” szagelszívás. Remek találmány! A lényege, hogy egyenesen a vécécsészéből szívja ki a szagokat, a nyomólapba épített szűrőn keresztül megszűri azt, majd a tiszta, szagmentes levegőt visszaengedi a helyiségbe. Amennyiben ezt a megoldást választjuk, akkor mindenképpen olyan csészét keressünk, amely kompatibilis a nyomólapba helyezett szagelszívóval. 

Nincs több lecsapódás

Kivel ne fordult volna már elő, hogy a vécédeszka kicsúszott a kezéből és egy hatalmas koppanással landolt a csészén? Ez nemcsak azért kellemetlen, mert nagyon hangos, hanem azért is, mert a csészén megbújó apró cseppek szétfröccsenhetnek. Mindez könnyen elkerülhető a lecsapódásgátló használatával. Így a vécédeszka finoman, csendesen záródik le, megelőzve a hangos koppanást és a cseppek szétszóródását. Lecsapódásgátló vécéülőkét ma már egyre több helyen beszerezhetünk.

szaniterek furdoszoba

Segítünk a választásban!

Legyen szó vécéről, zuhanyrózsáról vagy kádról, a szaniterek elengedhetetlenek az otthonunkban. A jól megválasztott berendezések hosszú évekig a fürdőszobánk ékei lehetnek.

A Buda-Házépítő Kft. kínálatában sokféle, magas minőségű szaniter terméket találsz. Sőt, igény esetén segítünk is segítünk kiválasztani az elképzelésednek leginkább megfelelő darabokat, hogy fürdőszobád olyan legyen, amilyennek megálmodtad!

A szanitereinket beszerezheted a Buda-Házépítő webshopjában, valamint ceglédi szaküzletünkben.