Asset 10@4x

Walk-in zuhanyfal a könnyed tusolás élményéért

Mi az a walk-in zuhanyfal? Hogy lehet ezt beépíteni a fürdőszobába? Egyáltalán miért szükséges ez? Nos, ebből a cikkből minden kiderül.

Korábbi cikkünkben megmutattuk, hogy hogyan kell a vécét és a bidét helyesen használni, és elmondtuk azt is, hogy honnan ered ezeknek a története.

Most pedig a walk-in zuhanyfalról, és az akadálymentes zuhanyzóról fogunk beszélni. Kezdjük rögtön az elején.

Mi az a walk-in zuhanyfal?

walk in zuhanyfal 1

A walk-in zuhanyfal egy olyan megoldás, aminek hála nincs szükség zuhanytálcára és zuhanykabinra. A walk-in jelentése besétálni, ami abból ered, hogy az így készült zuhanyzóknál nincs ajtó, tehát szó szerint csak be kell sétálni, lépni a víz alá.

Ez a zuhanyfal – ahogy a nevében is benne van – egy falként funkcionál. A zuhanyfalat általában üvegből készítik, ami hosszú távon ellenállóbb a vízzel szemben, mint a műanyag. Beszerelése egyszerű: csak fel kell erősíteni a zuhanyzó szélére. Hogy hova, az attól függ, hogy mekkora zuhanyzót szeretnénk. Ez a fal megakadályozza, hogy tusolás közben a víz szétfröcsögjön.

Ez a megoldás ma már egyre divatosabb, ugyanis amellett, hogy jól néz ki, nagyon praktikus. Idősek és mozgáskorlátozottak számára kifejezetten ajánlott, mivel semmi sem akadályozza a kényelmes közlekedést – sem az ajtó, sem a tálca.

Divatos és praktikus

A modern, új építésű házakban már leginkább ezt a megoldást használják, mivel rengeteg előnye van:

1. örök életű

2. akadálymentes

3. tágas

4. könnyen tisztítható

5. divatos

Ezeknek köszönhetően egy építkezésnél, vagy fürdőszoba felújításnál egyre kevesebb ember gondolkodik a kabinos megoldásokban. A walk-in zuhanyfal azonban nemcsak a fiatalok számára vonzó: az időseknek is rengeteg előnnyel szolgál.

Zuhanyfal időseknek tervezve

Amellett, hogy nagyon elegáns hatást kölcsönöz a fürdőszobának, az idős embereknek gyorsan a kedvencévé válhat a walk-in zuhanyfal.

  • Egyrészt azért, mert nem kell egyáltalán magasra emelni a lábukat ahhoz, hogy a zuhanyzóba beéljenek. A praktikus kialakításnak köszönhetően nincs magas zuhanytálca, vagy küszöb.
  • Másrészt azért, mert – a zuhanykabinnal ellentétben – nincs ajtó, sokkal tágasabb a hely, kényelmesen lehet mozogni, nincs szükség segítő kézre, mint egy szűkösebb zuhanykabinnál.
  • Harmadrészt: a kialakításának köszönhetően a falon kényelmesen elfér egy kapaszkodó, de akár egy széket is könnyedén be lehet tenni a víz alá, így az idősek ülve is tisztálkodhatnak.

Zuhany takarítás? Nem probléma!

Ismerős az érzés, amikor fürdő takarításnál a zuhanykabin sikálásával megy el a legtöbb idő?

A walk-in zuhanyfalat a háziasszonyok is szeretik, mivel sokkal könnyebb tisztán tartani, mint a kabinos társait. A walk-in zuhanyzónál nincsenek ajtók, görgők és hozzáférhetetlen helyek. A zuhanyfalat a nagy, egyszerű felületének hála könnyű tisztán tartani, ahogy a csempézett oldalakat és a zuhany alját is.

walk in zuhanyfal 2

Komfortos zuhanyzás egy életen át

Időtálló termék a walk in zuhanyfal. Hogy lehet ez? Egyszerű: maga a fal nem mozgatható, tehát stabilan áll egyhelyben. Ez már önmagában elhárítja például a görgők cseréjének problémáját. Márpedig ezek a műanyag alkatrészek bizony időnként megkövetelik a karbantartás.

Ezen kívül a zuhanyfal olyan üvegből készül, ami strapabíró, ezért nem kell attól félni, hogy ha véletlenül lekönyököljük fürdés közben, akkor eltörik. Emellett a tisztítószereket is jobban tűri, mint a hagyományos zuhanykabinok műanyag fala.

Itt nem kell attól sem tartani, hogy a magasított zuhanytálca egyszer csak megadja magát, és egy kellemes zuhanyzás közben eltörik. Ennek két egyszerű oka van:

1. Nincs zuhanytálca, így az nem is tud eltörni.

2. Van zuhanytálca, de nem magasított, csupán pár milliméter magas.

Nincsen párja

A walk-in zuhanyfal nemcsak a praktikussága miatt éri meg. Szinte nem létezik két egyforma zuhanyzó. Hogyan lehetséges ez?

Úgy, hogy a zuhanyfal körül lévő csempe olyan lesz, amilyet a tulajdonos szeretne. Többféleképpen is kivitelezhető egy ilyen zuhanyzó:

1. Lehet például a csempe mindenhol egyforma.

2. Variálhatjuk úgy is, hogy a járólap más, mint a fürdőszoba más részein.

3. Ha biztosra akarunk menni, hogy a víz ne folyjon ki, akkor egy pár milliméter magas tálcát is tehetünk alá.

4. De a walk-in zuhanyfal is lehet más és más. Léteznek különböző méretűek, átlátszóak, és füstös hatásúak is a kíváncsi szemek ellen.

5. Kivitelezhetjük úgy is, hogy a zuhanyzó a sarokban van, így csak egy darab zuhanyfal szükséges.

6. Ha a zuhanyzó a fürdő közepén helyezkedik el, akkor több zuhanyfallal is körül vehetjük.

walk in zuhanyfal 3

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek! De elsősorban

  • az időseknek,
  • a mozgáskorlátozottak,
  • és a letisztultság szerelmeseinek.

A walk-in zuhanyfal egyszerű és nagyszerű megoldás, amit mindenki imádni fog.

Nézzen szét a Buda-Házépítő Kft. walk-in zuhanyfalai között és válassza ki azt, amelyik legjobban illik a fürdőszobájához.