Asset 10@4x

Poliuretán: hab a tortán az energiatakarékos és tartós otthonodhoz

Poliuretán: a szó, ami még mindig nem hangzik túl ismerősnek a magyar lakosság számára.  Pedig, ha építkezésről, felújításról van szó, rengeteg olyan visszajelzést kapunk vásárlóinktól, hogy ez az építőanyag új életet lehelt régi házukba

Korábbi cikkünkben a szanitereket, azaz a fürdőszoba nélkülözhetetlen kellékeit mutattuk be. Ezúttal merüljünk el egy kicsit a poliuretán jellemzőiben.

Új ház építése a terv? Esetleg a jelenlegi felújítása a cél? Alábbi cikkünkből kiderül, hogy miért érdemes megfontolnod a poliuretán használatát!


Miben rejlik a poliuretán ereje?

A poliuretán egy modern építőanyag, amely jó néhány előnnyel rendelkezik a hagyományos építőanyagokkal szemben. Nézzük: 


Kiváló hőszigetelési képességekkel bír

Ez azt jelenti, hogy a ház télen bent tartja a meleget, nyáron pedig kellemesen hűvös környezetet biztosít – jelentősen csökkentve a fűtési és hűtési költségeket.

Ez a hatás a poliuretán hab szerkezetéből adódik, amely:

  • megakadályozza a hőmérséklet-ingadozást,
  • kellemes klímát biztosít az otthonunkban az év minden napján.
poliuretan a falakon


Hosszú távú befektetés a kényelembe

A poliuretánnal épített vagy szigetelt házak nemcsak energiatakarékosak és kényelmesek, de tartósak is, így hosszú távú befektetésnek számítanak.


Kiváló biológiai ellenálló-képességgel rendelkezik

Nem vonzza a kártevőket, mint például a rágcsálókat és a rovarokat. Ez megakadályozza a faanyag károsodását és a szerkezeti problémákat. Könnyen felveszi a harcot a penésszel és a gombával is, ezáltal megelőzi a nedvesség okozta károkat és az egészségügyi kockázatokat.


Tartós a szélsőséges időjárási viszonyok között

A poliuretán hab ellenáll a szélsőséges hőmérsékletnek, a szélnek és az esőnek, így biztosítja otthonod védelmét a külső behatásokkal szemben.


Rendkívül strapabíró és ellenálló a fizikai behatásokkal szemben:

  • nem reped,
  • nem zsugorodik,
  • nem deformálódik az idő múlásával.


Hosszú élettartam

Megfelelő telepítése esetén évtizedekig megőrzi tökéletes állapotát, így nem kell aggódnod a cseréje miatt.

poiliuretan


Mese habbal? Nem! Mese poliuretán szigeteléssel!

A Nagy család már régóta álmodozott egy új, vagy legalább felújított otthonról. Vágyakozásuk oka jogosnak mondható, hiszen házuk öreg volt, hideg és nyirkos, a fűtési és hűtési számlák pedig az egekbe szöktek. Tudták, hogy itt az ideje változtatni. Egy nagyobb, újabb házba költözni azonban nem volt lehetőségük. Így aztán szerettek volna olyan megoldást találni, amely nemcsak energiatakarékos, de kényelmes és tartós is.

Egy napon, a neten böngészve rátaláltak a poliuretánra. Ez a modern építőanyag azonnal felkeltette az érdeklődésüket. Elhatározták, hogy felveszik velünk a kapcsolatot és további információkat kérnek a termékről.

A Buda-Házépítő szakértő munkatársa elmagyarázta a családnak a poliuretán szigetelés telepítési folyamatát, és megválaszolta a felmerülő kérdéseiket. A család hamar meggyőződött róla, hogy a poliuretán a megfelelő megoldás számukra. Meg is rendelték a szigetelést újjávarázsolt házukhoz.


Minden jó, ha a vége jó!

A poliuretán szigetelés telepítése meglepően gyorsan és zökkenőmentesen zajlott. Hamarosan beköltöztek „új” otthonukba, és szinte azonnal érezték a különbséget. Fűtési és hűtési költségeik pedig drasztikusan csökkenni kezdtek. A Nagy család tehát  boldog volt, hogy a poliuretán mellett döntöttek, hihetetlenül élvezték új otthonuk kényelmét és energiatakarékosságát.


Poliuretán: az okos választás az otthon felújításához

Nagyék története mindössze egy példa arra, hogy milyen jelentős hatással lehet a poliuretán a lakóhelyek energiahatékonyságára és kényelmére. De vajon miért válik egyre népszerűbbé ez az anyag hazánkban, és miért érdemes ezt a választást megfontolni, ha otthonunk állapotát szeretnénk javítani?


Az energetikai hatékonyság új dimenziói

A poliuretán használatának előnyei nem merülnek ki csupán a hőszigetelési képességeiben. Ez az anyag rendkívül sokoldalú, így nem csak a falak vagy a padlás hőszigetelése javul jelentősen, hanem az ajtók és ablakok körüli területek tömítésére is hatékonyabbá válik.

Egyfajta “záróréteget” képez, amely megakadályozza a hideg levegő befelé- és a meleg levegő kifelé áramlását, ezzel csökkentve a fűtésre és hűtésre fordított energiát.


Tartós fenntarthatóság

A poliuretán nem csak, hogy hosszú távon őrzi meg tulajdonságait, de fenntarthatósági szempontból is előnyös választás. Az anyag gyártása során keletkező környezeti terhelés jelentősen alacsonyabb, mint más, hagyományosabb építőanyagok esetében. Ezenkívül ez az építőanyag hozzájárul a környezeti lábnyom csökkentéséhez is, mivel az épületek energiahatékonyságának javításával hosszú távon kevesebb üvegházhatású gáz kerül a légkörbe.


Az egészséges otthon alapja

A poliuretán szigetelés használata egészséged megőrzésében is segít. A penész és gombák elleni ellenálló képessége révén csökkenti az allergének és az egészségre káros mikroorganizmusok elterjedését. Ez különösen fontos azok számára, akik légúti betegségekben szenvednek vagy allergiások. Az anyag képes lezárni azokat a réseket, ahol a penész és gombák megtelepedhetnének, hozzájárulva egy egészségesebb otthoni környezet fenntartásához.


Hogyan válaszd ki a megfelelő poliuretán terméket?

A piac tele van különféle poliuretán termékekkel, amelyek különböző formákban és méretekben érhetők el. A választás során fontos figyelembe venni az otthonunk specifikus igényeit. Ha nem vagy biztos abban, hogy melyik termék lenne a legmegfelelőbb, érdemes szakember segítségét kérni.  


Fontos a megfelelő telepítés

A poliuretán szigetelés előnyeinek maximális kihasználása érdekében kulcsfontosságú a megfelelő telepítés.


A helytelenül telepített szigetelés

  • nem nyújtja a kívánt hőszigetelési előnyöket
  • az anyag élettartamát is csökkentheti.

Ezért mindig bízd ezt a feladatot megbízható szakemberekre, akik rendelkeznek a szükséges tapasztalattal és tudással.


Minden téren megéri

A poliuretán szigetelés tehát egy olyan beruházás, amely nem csak azonnali megtakarítást jelent a fűtési és hűtési számlákon, hanem hosszú távon is javítja otthonod komfortját és értékét. Legyen szó akár új építésről, akár meglévő ingatlanok felújításáról, a poliuretán kínálata képes kielégíteni minden igényt, miközben hozzájárul a környezettudatos és fenntartható építéshez.


Ha te is szeretnél egy energiatakarékos, kényelmes és tartós otthont, ne habozz, válaszd a poliuretánt, a modern kor egyik leginnovatívabb építőanyagát!